Terug naar homepage

Nieuws en activiteiten


Untitled Document
   
15-06-2017  
Actie Milieudefensie

 EEN MOOIE ACTIE!

     5307 brieven               meer dan 5000 brieven!

15 juni j.l.  naar Den Haag afgereisd om houtkap/ontbossing onder de aandacht te brengen van Politiek Den Haag. M.n. stop houtkap ten behoeve van palmolie vormde de kern van onze Boodschap. Initiatiefnemer Milieudefensie nam de voortouw en begon een brievenactie, resultaat 5.307 brieven in 5 volle postzakken. Op het Plein overhandigden we eerst ons eigen geschreven brieven aan 7 Kamerleden m.n.  Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Stientje van Veldhoven (D66), Jessica van Eijs (D66), Sandra Beckerman (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Cem Laçin (SP) en Lammert van Raan (Partij van de Dieren). 

 
kamerleden met Rolf Schippers MD
  Mevrouw Jessica van Eijs (D66), Mevrouw Carla Dik-Faber (CU), Mevrouw Sandra Beckerman (SP), Mevrouw Suzanne Kruger (Groen Links), Mevrouw Stientje van Veldhoven (D66), Meneer Cem Lacin (SP) en Rolf Schippers (Milieudefensie)
 
Alle aanwezige Kamerleden gaven toe dat de oerwouden van groot belang zijn voor mens en dier, en dat ze alles zullen doen om de oerwouden te behouden en mens en dier te beschermen. Ze gaven wel aan dat wat dit onderwerp betreft zij in de minderheid zijn en hebben om meer politieke druk uit te oefenen de stem van de burgers nodig.

 groepsfotode hele groep op de foto met boven

3 studentes van de Christelijk Gymnasium Utrecht

Dit werd duidelijk omdat minister Kamp van VVD – economische zaken- de 5.307 brieven NIET eens in ontvangst wilde nemen ook niet toen wij met ons allen naar de ministerie van Economische Zaken gingen. Daar bleek zelfs een eventuele plaatsvervanger van minister Kampen niet bereid te zijn de brieven te willen ontvangen.  Maar we geven niet op! daarentegen gaan we door met actie voeren zoals brieven schrijven want de oerwouden moeten gered worden! aldus Rolf Schipper van Milieudefensie en de hele groep sluit zich daar helemaal  bij aan.

 situatie in Maluku

Op Maluku worden mensen verjaagd van hun dorpen en zelfs vermoord als ze hun oerwoud willen beschermen

Voordat ik mijn brief aan Stientje van Velthoven van D66 overhandigde, vertelde ik in het kort de situatie op Maluku – Molukken- dat de inheemse AlifURU bewoners van hun gronden worden verdreven, en zelfs vermoord, om plaats te maken voor o.a. palmolie plantages, maar ook suiker- en cacao plantages.

brief overhandigen

brief aan Mevrouw Stientje van Veldhoven (D66)