Terug naar homepage

Nieuws en activiteiten


Untitled Document
   
10-11-2017  
Oproep Ceremonie, Leven en land in eigen handen

'Want God de Almachtige Schepper heeft Moeder Aarde, de natuur  en al haar enorme rijkdom  toevertrouwd aan alle mensen en alle volkeren '. 
 leven en land

GENOEG IS GENOEG                                                   TOT HIER EN NIET VERDER!

Het land is van ons!

Op 15 november 2017 hielden verschillende inheemse AllifURU Elders op verschillende 'Historische en Heilige’ plaatsen in Maluku  Bijzondere Ceremonies, doel:

Het beheer en eigendom van ons Land en Leven weer in eigen handen!

Zij roepen alle Inheemse Elders en Volken op hen hierin te ondersteunen en ook soortgelijke Ceremonies te houden, in eigen land, op eigen ‘Heilige’ plaats of een ander plek.

Bonn - DUITSLAND-, 15 november 2017

In de vroege ochtend van 15 november 2017 rijden we richting Bonn, Duitsland omdat op die dag COP 23 nog bezig is, vinden we Bonn de juiste plek om gehoor te geven aan de oproep van de AllifURU Elders.

Four Worlds : Karin Lindeman - Boere                           Earth Guardians : Charlie Lindeman                         Embassy of the Earth: Frank Heckman                 Netherlands Centre for Indigenous Peoples: Leo van der Vlist                                                                         Bangsa Papua: Miko-Serko Carels                              Bangsa Adat AllifURU: seMUel Sahureka

Voor korte foto-impressie naar beneden scrollen

 4 menskinderenSamen voor een Toekomst waarin Alle Kinderen en Alle Volken samenleven in Vrede, Vrijheid en Voorspoed!

We hebben ons Leven en Toekomst  in eigen handen, maar we hebben ze weggegeven, of nog erger ze zijn van ons afgenomen. Het is nu tijd ons Leven en Toekomst weer in eigen handen te nemen.

VERKLARING                                                                Saniri Adat Ina Ama AllifURU

Voorafgaand aan 15 november j.l. hebben AllifURU Elders op 9 september  2017 j.l. verenigd in de Saniri Adat Ina Ama AllifURU MALUKU een persconferentie gehouden in Ambon-stad op het eiland Ambon, in Maluku. Tijdens de persconferentie hebben zij hun bezorgdheid geuit over de toekomst van hun Kinderen, maar ook van alle Kinderen wereldwijd.             

Ga naar Verklaring 

batja Oplezen van de Verklaring 

MALUKU NU                                                                    Kijk maar om ons heen, hoe er ‘wereldwijd' wordt omgegaan met de natuur, als we zo doorgaan is er geen weg terug. Ook in Maluku wordt de situatie dreigender voor de natuur en voor de inheemse AllifURU volk. Op dit moment zijn er in Maluku op 100 plekken verschillende bedrijven actief op het gebied van houtkap en mijnbouwactiviteiten. Zelfs gas/olieboringen vinden nu ook plaats in de Bandazee, nabij de eilanden Seram en Tanimbar.

Ondanks de protesten van het AllifURU volk gaan de bedrijfsactiviteiten gewoon door.

Door mijnbouw- en houtkap activiteiten wordt grote schade toegebracht aan de natuur, het drinkwater op sommige eilanden o.a. op Romang is niet meer geschikt voor consumptie, op sommige plekken is het grond 2 meter gezakt o.a. op het eiland Tanimbar. Bepaalde diersoorten worden niet langer meer gesignaleerd zoals de kasuari op noord Seram, of zijn in aantal sterk afgenomen zoals de kusu op west- en noord Seram. Erosie en overstromingen komen nu veel vaker voor dan in het verleden, recentelijk nog op het eiland Ambon. Het vernielen van de natuur, landroof en grondstoffenroof gaan gewoon door ondanks de protesten van het AllifURU volk.

Hoe meer het AllifURU volk in protest komt hoe meer intimidatie en geweld tegen hen worden gebruikt door het Indonesische leger en de politie en ook door werknemers van de houtkap- en mijnbouwbedrijven, zelfs moord door hen wordt niet geschuwd.

 frankFirekeeper Frank Heckman -net terug van India en Afrika- onsteekt de Sacred Fire

 smudgen Vooraf nog even smudgen, een oeroud gebruik, bij de Natives in Amerika en mogelijk ook vroeger hier in Europa. Ik heb het zelf maar 1 keer meegemaakt, bij een speciale AllifURU ritueel, jaren geleden..... 

 leo frankLeo van der Vlist met een speciale fluit roept hij de 4 Dondervogels aan van de 4 windrichtingen. De fluit en het verhaal heeft hij van een Native uit Amerika gekregen. Ik verbaasd me elke keer weer, hoe dicht de verhalen van inheemse volken met elkaar zijn verbonden. Op Seram vertelden ze mij het verhaal van de 4 vogels, die elk de 4 menskinderen begeleiden toen ze wegtrokken.....

 cirkel In stille meditatie en diepe verbondenheid met de AllifURU Elders en AllifURU Volk in Maluku, maar ook met alle kinderen en volken werelwijd. 

 cirkel Links, oeroude AllifURU teken van Broederschap gekruiste pinken. Onlosmakelijk met elkaar verbonden 'as one Human Family' samen voor een doel Vrede, Vrijheid en Voorspoed voor alle mensen en alle Volken.     Rechts, ik hoop en bid dat er mensen van Duits komaf samen met ons de Ceremonie willen doen. Als uit het niets komt zij Brigit aanlopen rechtstreeks naar ons, en op uitnodiging van Firekeeper Frank Heckman neemt zij plaats in onze cirkel rondom de Sacred Fire.

 nr 7Samen met Brigit (links) en Karin (rechts). Toen ik met Karin over de voorstel van de AllifURU Elders had, zei ze 'waarom niet in Bonn, de COP23 is dan nog bezig.....' Paar dagen later zei een AllifURU Elder 'setudjuh! akan pas! ', eens! het past! Bonn resoneert. 

 zij was nr 7 Het is Brigit die tijdens de Ceremonie het volgende inbrengt .... 'No cruelty against animals!'.  Dank je Brigit je komt op het juiste moment op de juiste plek. Together we will protect ALL life.                                             Zij verzorgt 'Felix'   een mus,  die zij op haar weg ergens gewond zag liggen. Sindsdien reist 'Felix' al 6 jaar lang veilig in zijn kooitje met haar mee. Door het Leven onlosmakelijk met elkaar verbonden! 

  groepHet begon met 7
7, het doet mij denken aan mijn laatste reis naar Maluku.

Ik kijk de kring rond en tel 7 personen. Je zult in Bonn staan met je Zusters en Broeders, samen zullen jullie ons ondersteunen en wij jullie. Ook anderen die er niet zijn, maar op hun eigen plek in hun eigen land.

Vergeet niet, dat we allen onlosmakelijk door het Leven met elkaar verbonden zijn. 

Afgelopen zomer 2017, ergens in Seram neem ik deel aan een bijzondere Ceremonie. Op een plek alleen bekend bij 2 AllifURU Elders. We worden aangetrokken en ernaar toe gedreven, op de golven van een geschiedenis zo oud, dat zelfs de Kain Berang Merah en Pakian Adat niet mee mag, ook GEEN camera. Alleen de 'Pusaka Tua' die ik uit Nederland meenam, diep de jungle in. Omkleed met speciale bladeren om onze heupen en bovenlichamen, stonden we in een cirkel,  met in het midden de Tempat Sirih Pinang, vindt een oeroud Ceremonie plaats van de 'One Human Family'. Ik kijk de kring rond en tel 7 personen.

ALS DE DRUMS SPREKEN, LAAT ZE SPREKEN VANUIT HUN HART

We zijn  allen al door het Leven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als een Grote Regenboogfamilie staan we allen al met elkaar in verbinding. Wat is dan de essentie van het Leven?  Dat is … Leven vanuit je hart! Dat is de verbinding in vullen door relaties aan te gaan vanuit je hart, met Alles om je heen en in het bijzonder met je medemens. Leef vanuit je hart ... deel liefde vanuit het leven  met elkaar dan zul je de schoonheid van het leven ontdekken, het is het vinden van de Heilige Graal!

Lees hieronder wat een aantal vanuit hun harten met ons delen.

   ron

Hoi Semuel, Ik sta tussen 11.00 en 13.00 in het haagse bos naast je met mijn drum. We staan samen voor de aarde Samen voor de heling van Maluku
Hoho
R.

Lieve lieve seMUel.                                                          Ik voel je zo en zal de oproep meenemen, we zullen naast jullie staan! Ik zie het vuur als het vuur van vrede en het zwaard als de straal van aandacht. Het zwaard van Sāo Miguél, Aartsengel Michael. Op zijn schild staat:"Wie is als God?" . de demonen zijn overeonnen wanneer in de diepste haat het bewustzijn gloort dat niemand is als God, geen haat kan groter zijn dan de liefde van Schepper. Moge dit besef ons helpen geen haat met haat te vergelden.....zo helpe ons God. Diep respect voor de moed van jouw volk en Elders, om te gaan staan waar genoeg genoeg is...voor de Aarde....ik hou van jou!                                                    I.

Lieve Samuel ik wens je veel kracht om te blijven staan voor de Aarde en al haar bewoners. Dat het Licht de duisternis steeds meer zal verlichten. In liefde J.                                

Hallo broeder,
morgen komen we samen met Raadsvuur  en zal ik in de ceremonie jullie wens naar vrede, respect en leefbaarheid meenemen.                                                                 liefs, JP

Beste seMuel,
in gedachten morgen bij jullie!                                hartelijke groet, M.

Ja seMUel,
Ik zal morgen tussen 11 en 13 uur in gedachten bij jullie zijn en met mijn Prayers aanwezig zijn !                            In hoop en liefde, M.

Beste SeMUel,
Heel veel sterkte toegewenst in jullie rechtvaardige strijd voor gerechtigheid en een leefbare toekomst, voor ons en ons nageslacht.                                                                Op naar Bonn,                                                        Hartelijke groet,                                                             AT.

Beste seMUel,
Dank je voor de uitnodiging. Ik gedachte en in solidariteit ben ik bij jullie strijd en ceremonie in Bonn aanwezig.
Ik hoop dat je beelden per foto en/of video kunt sturen via een link. Veel succes in Bonn!                                          In solidariteit,
G.

Dear seMUel, dear all,                                                  Wishing you all a wonderful ceremony in Bonn.
I'll be with you in spirit.
Thank you for all the great work you are doing.                  Warm regards, in love and peace, H.

Dear sisters and brothers, dear Samuel,                        Wishing you a very special ceremony in Bonn tomorrow. So important what you are doing!
I will pray and do ceremony in the Hague thinking of all my relatives all over the world, love you all.                        With love, J.

Dear Samuel,I will join you totally in taking back.Give my full support to the ceremony and the Alifuru.Thank you for sending the message.I can not go to Bonn but will travel with you anyway.                                                         Love M.

Dear SeMuel,                                                               Trust all is going on well.
I am doing well, working in Qatar.
Unfortunately I will not be able to join you due to work commitments. I wish you a great gathering and I will be with you in the spirit.
Send my regards to all.
Blessed be the Lord God almighty.                                     Best, L.

Beste oom Semuel,
Dank u voor uw mail en update.
Ik ben blij te horen dat er opgestaan wordt.
Morgen ga ik mee in ceremonie vanuit mijn huis!
Veel kracht, liefde, wijsheid!
Voor ons allen...                                                              P.

Lieve seMUel
Gisteren was ik in concentratie, en nam waar dat ik ineens op zanderige grond tussen omgehakte bomen stond. De zon scheen, het was droog en er waren vrouwen en kinderen. We stonden, met de wind in onze haren, rechtop en telkens vielen er vrouwen of kinderen, en we hielpen elkaar om weer op te staan, weer op te staan, en recht aan te kijken wat ons omver trachtte te blazen. Achter ons stonden mannen, die elkaar vasthielden, en zo geen wapens konden vasthouden, ze hielden elkaar vast. En we bleven staan, in stilte, en eeuwigheid, wachtend tot de storm over zou waaien, in de diepste overtuiging dat we daar al waren, voorbij de storm. De stilte was sterker dan de grootste waanzin.....dankbaar dat ik naast jullie mag staan....in vertrouwen....zo helpe ons de Vader/Moeder Schepper van de Kosmos....er is hulp!
Je zuster
I.

 TIME FOR SASI

  sasi

Na de Ceremonie zijn we naar een Lezing gegaan in Bonn. Waar je na afloop van de lezing op een banner je naam en waar je vandaan komt mag opschrijven.
a een vrouw vroeg mij                                                     v: Maluku?                                                                     a: Maluku ligt tussen de Filipijnen in het noorden en Australie in het zuiden.                                                    v: Oh Maluku?                                                                a: in de gechiedenis beter bekend als de specerijen-eilanden.                                                                        v: Oke. Maar wat betekebt 'sasi'?                                      a: Sasi is eigenlijk de natuur tijd en ruimte geven zich zelf te 'herstellen' door tijdelijk alle menselijke activiteiten te verbieden.                                                                   vrouw: oke!