Terug naar homepage

Nieuws en activiteiten


Untitled Document
   
21-09-2019  
Vredesceremonie

 Voor de Lieve Vrede


 
logo

Vandaag sta ik weer, tussen mijn Broeders en Zusters van de Lage Landen, schouder aan schouder, in gebed, of in meditatie of gewoon in stilte, en soms zingen we of maken we muziek met onze trommels allemaal voor de Lieve Vrede.

 
goening                                                                           tjoklat
 
vp
 
 putih                                                                                 hitam       
We staan hier voor Vrede, tussen alle mensen en alle volken, want geen mens is teveel en voor elk kind is er altijd plaats!
 
Voor ons staat het Vredespaleis, paleis van Vrede en Recht. Hoe wrang is het toen ik mij enigszins in de geschiedenis van het Vredespaleis ging verdiepen. In 1907 werd symbolisch de eerste steen geplaatst tijdens de tweede Vredesconferentie in Den Haag. Op 28 augustus 1913 bijna zes jaar later werd het Vredespaleis officieel geopend door Koningin Wilhelmina.
 VP
Hoe wrang is het dat het land waar Het Vredespaleis werd gebouwd ook het land was dat door oorlog en geweld mijn land, 'Maluku ' aan de andere kant van de wereld 350 jaar lang koloniseerde. Een 'Gouden Eeuw' in haar geschiedenis met trots noteerde. De specerijenhandel met geweld en terreur onder haar eigen beheer overnam, de AllifURU taal verbood, ons het 'ware Geloof' bracht, maar met onze rijkdom er vandoor ging.
 
  irene     4  orang    marco     

En in 1950 werden onze Ambonese vaders -KNIL soldaten-  met hun gezinnen met valse belofte naar Nederland overgebracht onder dienstbevel. Een belofte 'na een half jaar gaan jullie terug naar een Vrij Republiek der Zuid-Molukken', maar hier aangekomen werden we letterlijk in de steek gelaten en aan ons eigen lot overgelaten. Inmiddels zijn we in 2019 beland..... en nog steeds in Nederland.

* de naam Molukkers kwam later in de plaats van Ambonezen en  Zuid-Molukkers

 
vrede
Vandaag sta ik weer tussen mijn Broeders en Zusters van de Lage Landen, schouder aan schouder, ik voel me niet verraden of in de steek gelaten...maar opgenomen tussen hen, om samen te staan voor Vrede, Vrijheid, Recht en voor een schoon natuur wereldwijd!
 
API
 
De Sacred Fire in het midden, erom heen een cirkel van stenen. De cirkel staat symbool voor de oneindigheid van het Leven, waar op elk windrichting met de Vier kleuren m.n. wit, geel, rood (bruin) en zwart de mensheid en alle volken worden aangeduid. We staan hier schouder aan schouder, om over Moeder Aarde te waken en omdat we vinden dat geen mens teveel is, en voor elk kind is er altijd plaats.
 
meditatie
                     4 orang
In meditatie voor de Lieve Vrede.....
 
marco vp ron
Respect en compassie vanuit het hart, is een kompas dat ons  koers doet houden op het pad van Vrede.....
 vrede
 Want Vrede is de weg.
 
eco
 Samen waken we over Moeder Aarde
 
tifa  fruit tifa

Mensen wordt wakker!

Feit is niet dat we met teveel mensen zijn                                   Feit is dat een heel klein deel van de mensen over een heel groot deel van de rijkdom en overvloed van Moeder Aarde denken te mogen bezitten!

 groeps
 Vrede voor alle mensen en volken
 groeps
Want geen mens is teveel en voor elk kind is er altijd plaats
 Sela!