Terug naar homepage

Historie


Untitled Document
   
01-06-2013  
IndonesiŽ creŽert chaos in Maluu

Indonesië creëert chaos in Maluku

onderstaand bericht werd op 01 juni 2013 uitgezonden via Radio Siwa Lima.

RSL nieuws 01 juni 2013

merdeka

 

Goud in Maluku.                                                                                                    Goudwinning in Maluku neemt een andere wending, dit zien we in het geval van Buru. Zodra het bekend is dat er goud wordt aangetroffen in Maluku, worden Indonesische leger en politie op de zaak gezet. Dit wil niets anders zeggen dan dat de locatie verboden terrein wordt voor zogenaamde onbevoegden en zelfs voor het inheemse AlifURU volk, aan wie het grond toebehoort.
                                                                                                                                           In het geval van Buru, worden de locaties niet afgezet, maar duizenden mensen afkomstig uit Java, Sumatera e.a. eilanden kunnen ongestoord Buru binnenkomen. Deze mensen die geen enkele ervaring hebben als gouddelvers, worden met opzet naar Buru gelokt. Er wordt bewust GOUDKOORTS gecreëerd. Het bericht dat er goud kan worden gewonnen wordt met opzet door het Indonesische Leger en de geheime dienst verspreidt. Mensen kunnen in een korte tijd meer verdienen, dus sneller rijk worden dan wanneer ze als onderwijzer of landbouwer werkzaam zijn. Goudkoorts doet de rest. Honderden mensen geven hun beroep als leraar of zelfs als landbouwer op en gaan hun geluk in het goud zoeken. Met duizenden komen ze Maluku binnen, via Ambon en dan richting Buru.

Cyanide en kwikzilver kunnen ze op Buru makkelijk tegen woekerprijzen kopen, goud maakt het betaalbaar. Achter de handel in deze giftige chemicaliën zit ook het Indonesische Leger.

Maar waarom worden de locaties op Buru waar goud wordt aangetroffen nu niet meer door het Indonesische leger leze Indonesische regering opgeëist?
Het Front Siwa Lima en Stichting Saka Mese Nusa AlifURU vrezen dat Indonesië chaos wil creëren in Maluku. Aangetrokken door goud en om sneller rijk te worden zal Maluku overspoeld worden door duizenden Javanen, Menadonezen, Madurezen e.a. bevolkingsgroepen buiten Maluku. Deze vorm van verkapte transmigratie zal naast de gewone transmigratie politiek plaatsvinden.

Indonesië zal ook het aantal bedrijven (o.a. houtkap- en mijnbouwbedrijven) uitbreiden in Maluku, naast de vele tientallen die er al aanwezig zijn. Al die bedrijven zullen hun basis in Djakarta of elders in Indonesië hebben, maar zijn allen gelieerd met buitenlandse concerns.

Er is al veel onrust onder het inheemse AlifURU volk. Hun land wordt bezet, de natuur onder hun ogen vernietigd, en hun cultuur niet gerespecteerd. Door de aanhoudende activiteiten van de houtkap- en mijnbouwbedrijven lopen spanningen op en doen zich al regelmatig conflicten voor. Deze bedrijven houden met hun activiteiten GEEN rekening met het AlifURU volk en de natuur in Maluku.

Ook de duizenden ‘goudzoekers' (verkapte transmigratie) die Maluku binnenkomen hebben slechts een doel zo snel rijk worden, ten koste van de natuur en het inheemse AlifURU volk. Door de toestroom van nog meer illegalen zullen er meer conflicten plaatsvinden en zal er chaos ontstaan. Door de ontstane chaos zal het de conflicten verergeren tussen de houtkapbedrijven, mijnbouwbedrijven, transmigranten en het inheemse AlifURU volk.

In deze chaos zal het Indonesische leger en politie worden ingezet, niet om de conflicten te beslechten en orde te scheppen, maar tegen het AlifURU volk, een complete oorlog zal dan niet meer zo lang op zich laten wachten.

Het inheemse AlifURU zal zich zo in haar bestaan en voortbestaan bedreigd voelen dat zij in opstand zal komen en haar rechten van het AlifURU volk en van de staat de Republik Maluku Selatan opeisen.


zie ook Maluku NU - Goudwinning en Inheemse rechten