Terug naar homepage

Het AlifURU Volk - Geschiedenis...'De Kracht van het AlifURU Volk, ligt verborgen in zijn Geschiedenis'...


                                                  AmaRessi, ‘Op zoek naar mijn Matarumah'

Geschiedenis

Elk Volk kent zijn eigen ontstaansgeschiedenis, waarin vertelt werd
hoe de wereld en het universum is ontstaan. Een geschiedenis waarin de mens ook zijn oorsprong vindt.
Hierna vindt u het verhaal van het AlifURU volk, dat worstelend met zijn koloniaal en neokoloniaal verleden op zoek is naar zijn eigen geschiedenis. In de vergetelheid geraakt en bedolven onder de stof van de tijd proberen we de draad van onze geschiedenis op te pakken.
Het is een reis die ons, dwars door de geschiedenis van de mensheid voert. Vanaf het prilste moment van de Schepping tot op de dag van vandaag.

Geloof                                                                                         De Alifuren hebben altijd in een ‘GOD‘ ( ) geloofd, die zij in hun oorspronkelijke taal ‘Tunai' ( ) of 'Upu Lanite' noemen.
‘Tunai' ( ) is de Schepper van al het Leven, van de zichtbare en onzichtbare wereld, de grondlegger van ons universum.                Sommige Tua2 Adat gebruikten de term ‘Jg Maha KuAsa', wat de ‘Almachtige' ( ) betekent.

De Almachtige Schepper ‘Tunai‘ neemt een centrale plaats in in het Leven van ons, in onze denk- en belevingswereld.


 ...'In het begin van voor het Begin toen tijd nog niet was geboren, was en is er alleen ‘TUNAI ( )'....

Tua2 Adat, Ceram 2005

 
Het Begin                                                                                Elk Verhaal heeft een Geschiedenis, elke Geschiedenis een Begin, en Al het Begin komt voort uit een Oorsprong. Volgens de overleveringen vindt Alles, al het Begin, ook het Leven, haar Oorsprong bij 'Tunai' ( ).
'Tunai' ( ) is de Schepper van de wereld en het universum, van Al het zichtbare en het onzichtbare, en Al wat leeft.
 
matahari naik
                                                                                    Onlosmakelijk Verbonden                                                          De basis waarop de gehele universum is opgebouwd, vormt de Onlosmakelijke verbinding van Alles met Alles. Alles staat met Alles in relatie/verbinding. Ook op aarde heeft Alles zo zijn eigen plaats en functie tot het grote geheel: de alam semesta (universum). De mens en de aarde, haar grond, lucht, water en energie vormen een onlosmakelijk geheel. De natuur en haar flora en faune vormen de directe leefomgeving van de mens.
 

...'Alles in het leven is eindeloos met elkaar verbonden'....

Auteur: Brent N. Hunter
(voor volledige tekst zie Bibliografie)